• Skiftende billede hver time
    Billede 1

    Forstør dit pc-skærmbillede:

    Holde ctrl- og alt-knapperne nede, mens du drejer på musens rulleknap.

Krejbjergs natur og landskab

Den 17. februar 2024 var jeg en tur med mit videokamera ved Krejbjerg strand. Det var den dag, jeg besluttede mig for at lave et afsnit på hjemmesiden om Krejbjergs natur. Indholdet vil jeg lægge på hjemmesiden skridt for skridt efterhånden som jeg får materialet lavet.

Udsigten over marker og enge kan du nyde fra bil, men har du lyst til at komme ind krogene, kræver det, at du er ret mobil, og bentøjet kan klare ujævnheder og forhindringer – og naturligvis, at du kommer afsted!
“Krejbjergs natur og landskab” er for alle. Kommer du selv ud i naturen, kan siderne måske inspirere til at se og opleve nye ting. Hvis du er forhindret i selv at komme afsted, håber jeg, at tekst, billeder og videoklip alligevel kan give dig en fornemmelse af at være med derude!

Når man bor omgivet af vand til alle sider, som vi gør i Krejbjerg, så får vandet og kysten stor betydning, og her på denne tidlige forårsdag i februar måtte jeg en tur derud. Nu er det heldigvis vanskeligt at køre helt ud til Krejbjerg strand, så jeg stiller bilen og går den sidste kilometer. Godt for det! Der er nemlig masser at se på undervejs – små ting, vil du måske sige, men heldigvis er der andet end elefanter og blåhvaler, som er spændende at kigge nærmere på i naturen.
Tre muntre, “gamle” skolekammerater fra Hjerk-Harre skole er på vandretur. Jeg træffer dem ved Krejbjerg Strand og spørger, hvorfor, de har valgt den rute. “Fordi vil aldrig har været her før, selv om det er lige i nabolaget”, svarer de.
Skønt at vi her som mange andre steder i kommunen har afmærkede stiforløb så de, der ikke er stedkendte, tør vove sig ud i sognets kroge!

Vores landskab er et kulturlandskab, men trods det har vi jo masser af natur – i det små, i hjørnerne, langs kysten, på diger og i grøftekanter, i vandpytter søer og damme….så vi har masser af dejlig natur. I denne afdeling af Krejbjergs hjemmeside vil vi glæde os over både det dyrkede og det naturlige.

I år 1900 udgjorde dyrket areal 552 ha. og i 2022 udgjorde det 3.117 ha. eller 5,6 gange så meget! Sognets samlede areal er 5.000 ha.

Billedskift 1
Første billede