• Skiftende billede hver time
    Billede 1

    Forstør dit pc-skærmbillede:

    Holde ctrl- og alt-knapperne nede, mens du drejer på musens rulleknap.

Her er fortiden!

Ved Ivan Andersen – og med et personligt præg, påbegyndt juni 2022.

Oplevelser i dag bliver til historie i morgen!

Byfest i Krejbjerg 2015
Video: Ivan Andersen
Smedemester Ejnar Christensen, Buksager 24. 1955.
Foto Sylvest Jensen Luftfoto; Det kongelige Bibliotek
Mange af Krejbjergs borgere i 1988 møder du i denne video.

Laurids Stisens sankthansfilm fra 1988

I Laurids’ film møder du en masse mennesker, der dengang boede i Krejbjerg – børn og voksne. Blandt andre er også borgmester Alex Lind, der sender stafetten til Krejbjerg, og skoledirektør Nyhus, der holder båltalen og med sin store stemme synger for på “Vi elsker vort land…”.

Hver eneste plet i Krejbjerg har sin historie, men vi kender kun en smule til den. Det meste er gået tabt med tiden. Vi finder dog mange spor, som vi kan forfølge – lad os prøve ved fælles hjælp.

Jeg laver oplæg – i høj grad med fotos – og jeg håber, du har viden og ideer, som du har lyst til at fortælle om, så vi efterhånden får samlet et væld af gode historier om Krejbjerg.

Tanken er, at vi på “TURE I KREJBJERGS FORTID” efterhånden får en spændende samling af personlige oplevelser, dokumenter og billeder, der har ligget i skrivebordsskuffen, og ting, vi kan finde på Spøttrup lokalhistoriske arkiv. Men også ting fra internettet: Her kan vi blandt andet finde et væld af luftfotos, gamle landkort, matrikelkort og et realregister (oversigt over, hvem der har ejet/boet i hvert enkelt hus eller på hver gård). Jeg lægger så tingene ud og håber, at det inspirerer dig til at gå i skufferne – både dem i møblerne og dem i hjernen, så vi i fællesskab får nutid og fortid i Krejbjerg til at gå op i en højere enhed her på siden!

Du skal ikke vente på “den færdige side”. Skulle vi lave en bog, måtte vi have et sluttidspunkt på, men en hjemmeside kan vi holde åben for gammelt og nyt lige så længe, nogen orker at lægge ting ind på siden!

Nye indlæg vil give ideer inspiration til stadig nye emner.