Forside

Det er svært at forestille sig, at den beskedne bonde og fisker, Jens Væver, for mere end 150 år siden skulle opfinde en måde at fiske på, som ville komme til at revolutionere fiskeriet – ikke bare i Danmark, men i store dele af verden. Han opfandt og udviklede snurrevodsfiskeriet.

[ezcol_1third]

forside-film
Filmen om Jens Væver
forside-snurrevod
Snurrevoddet

[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

forside-hjemegn
Jens Vævers hjemegn
forside-fiskeri
Fiskeri i 1800-tallet

[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

forside-historie
Jens Vævers historie
forside-undervisning
Undervisning

[/ezcol_1third_end]

På Engelsk hedder et snurrevod: “Danish seine”. Når du Googler det, får du cirka 650.000 hits! Når du Googler “snurrevod” får du cirka 8.000 hits. Prøv også at Google “Jens Væver”, og du får et væld at hits, hvoraf en stor del går på “vores” Jens Væver.

Brug selv et kvarter på at Google, og du vil opdage, hvor stor betydning Jens Vævers opfindelse har fået, og hvor udbredt den er blevet!

Mit bedste råd: Gå på opdagelse på denne hjemmeside, “Historien om Jens Væver” – det er en historie, man kan blive glad af 🙂

Førsteudgaven af hjemmeside er lavet i forbindelse med optagelsen af filmen “Jens Væver, fisker og opfinder af snurrevoddet”.
Finn Mosegaard fra Lem lavede siden og har lagt et kæmpearbejde i både research og udformning. Siden lå på Skive Kommunes hjemmeside, indtil de fik en ny i 2015.
Både Finn Mosegaard og de to filmproducenter syntes, at Væver-siden naturligt burde knyttes til Krejbjergs hjemmeside, og jeg fik nu opgaven at genopbygge siden, tilpasset mit temperament og det faktum, at siden nu ikke længere tjener sit oprindelige formål, nemlig at understøtte ansøgninger om støtte til filmprojektet.

Jeg håber mange kikker ind på siden og glædes over Jens Væver og hans lyse hoved!

God fornøjelse!
Ivan Andersen